Algemene voorwaarden sponsorovereenkomst
Stichting Hulsbeek Urban Sports
Artikel 1 Definities
- De Stichting: de Stichting Hulsbeek Urban Sports, gevestigd aan De Spinner 17, 7575CC Oldenzaal en ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 87110156, tevens gebruiker van onderhavige algemene voorwaarden.
- Sponsor: Iedere natuurlijke of rechtspersoon, die aan De Stichting geld en/of andere middelen ter beschikking stelt in het kader van een sponsorovereenkomst.
- Overeenkomst: de sponsorovereenkomst tussen Stichting en Sponsor.
- Zaken/Diensten: alle door Stichting geleverde goederen, zaken alsmede (de daaraan verbonden) diensten.
- Partijen: de Stichting en Sponsor.
- Algemene voorwaarden: de onderhavige voorwaarden zoals deze van tijd tot tijd, al dan niet na wijziging door Stichting worden gehanteerd en waaronder zij haar dienstverlening verricht.
- Schriftelijk: per brief, per e-mail, per fax of enige andere wijze van communicatie die met het oog op de huidige stand van de techniek in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen hiermee gelijk kan worden gesteld.
- Reclamaties: alle klachten van de contractspartij ten opzichte van de Stichting.
- Sponsoring: het ondersteunen van Stichting met financiële middelen of andere vormen van ondersteuning.
- Sponsorovereenkomst: de afspraken tussen Stichting en Sponsor met betrekking tot de financiële of andersoortige ondersteuning door Sponsor.
Artikel 2 Werkingssfeer
- Deze voorwaarden zijn van toepassing op en vormen een integraal geheel met alle rechtsverhoudingen tussen Stichting en Sponsor (inzake onder andere maar niet gelimiteerd tot: te leveren prestaties en/of diensten, bijdragen aan marketing- en/of communicatiedoelstellingen van Sponsor, het bieden van advertenties en/of reclame rondom het park en op social media of de website en alles wat redelijkerwijs te maken kan hebben met het leveren van zaken en/of diensten en/of bijdragen als compensatie voor de Sponsoring).
- De voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten met Stichting voor de uitvoering waarvan diensten van derden moeten worden betrokken.
- De toepasselijkheid algemene voorwaarden of andere voorwaarden van Sponsor en/of een andere partij wordt hierbij uitdrukkelijk uitgesloten.
- Indien een of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig zijn of vernietigd mochten worden, blijven de overige bepalingen van deze algemene voorwaarden volledig van toepassing.
- Afwijkingen van de algemene voorwaarden zijn enkel geldig indien deze vooraf schriftelijk zijn overeengekomen door Stichting en Sponsor. Deze afwijkingen gelden niet met betrekking tot later ontstane rechtsbetrekkingen tussen Stichting en Sponsor.
- Deze algemene voorwaarden kunnen op enig moment worden gewijzigd dan wel worden aangevuld. De gewijzigde algemene voorwaarden gelden vervolgens ook ten aanzien van al gesloten Overeenkomsten, met inachtneming van een termijn van één maand na schriftelijke bekendmaking van deze wijziging.
- Zonder voorafgaande schriftelijke of elektronische toestemming van Stichting is het de Sponsor niet toegestaan zijn rechten en plichten uit de overeenkomst over te dragen aan een derde.
- Deze Algemene voorwaarden prevaleren te allen tijde boven eventuele algemene voorwaarden van de Sponsor. Dit is ook het geval indien de eventuele voorwaarden van de Sponsor een soortgelijke preventie bepaling bevatten.
Artikel 3 Offertes- en aanbiedingen
- Alle aanbiedingen, offertes en andere uitingen van Stichting zijn geheel vrijblijvend, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
- Indien een vrijblijvende aanbieding, offerte of andere uiting wordt aanvaard, heeft Stichting het recht het aanbod binnen twee dagen na ontvangst van de aanvaarding te herroepen.
- Sponsor staat in voor de juistheid en volledigheid van de door of namens hem aan Stichting verstrekte gegevens waarop Stichting zijn aanbieding, offerte of andere uiting baseert. In tekeningen, afbeeldingen, catalogi, brochures, websites, offertes, reclamemateriaal, normalisatiebladen e.d. vermelde maten en
gegevens zijn voor Stichting niet bindend, behoudens indien door Stichting uitdrukkelijk anders is vermeld. Sponsor staat ervoor in dat alle essentiële informatie tijdig en naar waarheid wordt verstrekt voor opzet, uitvoering, en afronding van de opdracht. Stichting mag vertrouwen op de juistheid en volledigheid van de verstrekte informatie. - Stichting kan niet aan een offerte of aanbieding worden gehouden, indien Sponsor redelijkerwijs had kunnen begrijpen dat de offerte of een onderdeel daarvan een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.
- Gedane aanbiedingen, offertes of andere uitingen zijn niet automatisch geldig voor toekomstige
opdrachten. - Tekeningen, technische omschrijvingen, ontwerpen en berekeningen, die door Stichting of in zijn opdracht vervaardigd zijn, blijven eigendom van Stichting. Zij mogen niet aan derden ter hand worden gesteld of worden getoond. Zij mogen evenmin worden gekopieerd of anderszins vermenigvuldigd.
Artikel 4 Overeenkomst
- De overeenkomst tussen Stichting en Sponsor komt tot stand door een schriftelijke bevestiging van de inhoud van de overeenkomst door Stichting aan Sponsor en de ondertekening daarvan door Sponsor.
- De duur, het tarief en nadere voorwaarden van de opdracht worden overeengekomen (en vastgelegd) in de offerte en/of de sponsorovereenkomst.
- Indien een opdracht wordt gegeven door twee of meer Sponsors zijn zij hoofdelijk verbonden en heeft Stichting tegenover ieder van hen recht op nakoming voor het geheel.
- Eventuele mondelingen toezeggingen van Stichting binden Stichting niet dan nadat en voor zover zij door Stichting schriftelijk zijn bevestigd aan Sponsor.
- Stichting heeft het recht om naar eigen inzicht te bepalen om al dan niet een sponsorovereenkomst aan te gaan met de beoogde Sponsor. Gelet op artikel 3 lid 2 van deze Algemene voorwaarden mag Stichting zelfs na aanvaarding het aanbod dus nog herroepen.
Artikel 5 Termijn van uitvoering
- Is binnen de looptijd van de sponsorovereenkomst voor de voltooiing van bepaalde werkzaamheden en/of diensten een termijn overeengekomen, dan is dit geen fatale termijn, zelfs niet als Stichting deze als bindend heeft ervaren. Bij overschrijding van de uitvoeringstermijn dient de Sponsor Stichting schriftelijk in gebreke te stellen. Stichting dient daarbij een redelijke termijn te worden geboden om alsnog uitvoering te geven aan de sponsorovereenkomst. Een termijn van minimaal 10 weken wordt als redelijke termijn gezien.
- Is Sponsor een vooruitbetaling verschuldigd of dient de Sponsor voor de uitvoering benodigde informatie ter beschikking te stellen dan gaat de eventuele termijn waarbinnen de werkzaamheden/diensten dienen te worden verricht door Stichting niet eerder in dan nadat de betaling geheel is ontvangen, respectievelijk de informatie geheel ter beschikking is gesteld. Voor het overige gaan de verplichtingen van Stichting pas in nadat het sponsorgeld is ontvangen door Stichting.
Artikel 6 Uitvoering van de overeenkomst
- Stichting zal de door haar te verrichten diensten naar beste inzicht en vermogen uitvoeren. Deze verplichting heeft het karakter van een inspanningsverplichting.
- Stichting bepaalt de wijze waarop en door welke personen de verleende opdracht wordt uitgevoerd.
- Stichting kan Sponsor adviseren een derde in te schakelen voor het verrichten van bepaalde werkzaamheden. Indien de Sponsor rechtstreeks een overeenkomst aangaat met deze derde is Stichting niet aansprakelijk voor eventuele tekortkomingen van deze derde.
Artikel 7 Wijziging van de Overeenkomst
- Indien tijdens de uitvoering van de Overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de Overeenkomst dienovereenkomstig aanpassen.
- Indien partijen overeenkomen dat de Overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, en hierdoor eventuele termijnen worden beïnvloed, zal Stichting de Sponsor zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte stellen.
- Indien de wijziging van of aanvulling op de overeenkomst financiële en of kwalitatieve consequenties zal hebben, zal Stichting de Sponsor hierover tevoren inlichten.
- Indien een vaste prijs is overeengekomen zal Stichting daarbij aangeven in hoeverre de wijziging of aanvulling van de Overeenkomst een overschrijding van dit vaste bedrag tot gevolg heeft.
Artikel 8 Contractduur
- De Overeenkomst wordt aangegaan voor de duur zoals overeengekomen in de sponsorovereenkomst. Indien Sponsor de sponsorovereenkomst wil tegen het einde van de looptijd wil opzeggen dient de Sponsor dit uiterlijk 2 maanden voor het einde van de looptijd van de sponsorovereenkomst schriftelijk te
doen. Bij gebreke daarvan wordt de sponsorovereenkomst stilzwijgend verlengd met dezelfde duur, tenzij partijen schriftelijk overeenkomen dat met een andere duur wordt verlengd. - De Overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en niet door afronding van de opdracht / het project eindigt, kan door beide partijen met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden worden opgezegd.
- Stichting is bevoegd de nakoming van de verplichtingen op te schorten of de Overeenkomst te ontbinden, onverminderd haar recht op schadevergoeding, indien:
- Sponsor de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig of niet deugdelijk nakomt;
- Sponsor in de schuldsanering komt of vrije beschikking over (een deel van) zijn/haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is;
- Sponsor in staat van faillissement is verklaard, aan haar, al dan niet voorlopig, surseance van betaling is verleend, op de andere partij een andere gelijksoortige regeling van toepassing is geworden of de andere partij anderszins geheel of gedeeltelijk het vrije beheer of de vrije
beschikking over haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is; - Een met de Sponsor verbonden onderneming in staat van faillissement is verklaard of daaraan surseance van betaling is verleend. Onder een verbonden onderneming wordt verstaan dat die
verbonden onderneming aandelen houdt in de Sponsor of de Sponsor aandelen houdt in de verbonden onderneming. - Sponsor opgehouden is te bestaan of ontbonden.
- Indien tot voortijdige beëindiging is overgegaan, behoudt Stichting daarbij aanspraak op betaling van de declaraties. Voor zover dit extra kosten met zich meebrengt, worden deze in rekening gebracht. Indien de overeenkomst wordt beëindigd op de grond dat Sponsor in de nakoming van zijn verplichtingen tekort
is geschoten, vergoedt Sponsor alle kosten die Stichting dientengevolge heeft geleden. - De sponsorovereenkomst kan niet tussentijds worden beëindigd door de Sponsor.
Artikel 9 Prijs en betaling
- Partijen komen bij het tot stand komen van de sponsorovereenkomst een vaste prijs overeen. De prijs is exclusief BTW en exclusief overige belastingen en heffingen.
- Betaling door Sponsor dient, zonder aftrek, korting of schuldverrekening, te geschieden binnen veertien (14) dagen na factuurdatum. Betaling dient te geschieden in euro’s door middel van overmaking ten gunste van een door Stichting aan te wijzen bankrekening.
- Alle in redelijkheid gemaakte gerechtelijke en buitengerechtelijke (incasso)kosten, die Stichting maakt als gevolg van de niet-nakoming door Sponsor van diens betalingsverplichtingen, komen ten laste van Sponsor. De buitengerechtelijke kosten worden berekend op basis van hetgeen in de Nederlandse incassopraktijk gebruikelijk is, momenteel de berekeningsmethode volgens het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.
- In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn Sponsors, voorzover de werkzaamheden ten behoeve van de gezamenlijke Sponsors zijn verricht, hoofdelijk verbonden voor de betaling van het factuurbedrag ongeacht de tenaamstelling van de factuur.
- Het recht van Sponsor om zijn vorderingen op Stichting te verrekenen is uitdrukkelijk uitgesloten.
- De volledige vordering tot betaling is onmiddellijk opeisbaar indien:
- een betalingstermijn is overschreden;
- de Sponsor failliet is, of in surseance is of een met Sponsor verbonden onderneming failliet is, of in surseance is;
- de Sponsor als vennootschap wordt ontbonden of geliquideerd;
- de Sponsor de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig of niet deugdelijk nakomt;
- de Sponsor in de schuldsanering komt of vrije beschikking over (een deel van) zijn/haar vermogen heeft verloren, een en ander ongeacht of die toestand onherroepelijk is;
Artikel 10 Intellectueel eigendomsrecht
- Tenzij anders overeengekomen, blijven de in het kader van sponsorovereenkomst dan wel de voorafgaande offerte of brochure door Stichting tot stand gebrachte werktekeningen, illustraties, prototypes, mallen, ontwerpen, modellen, plannen, ontwerpschetsen, moodboards, teksten, foto’s en andere materialen of (elektronische) bestanden en de hierop betrekking hebbende technische informatie en ‘’know-how’’, eigendom van Stichting, ongeacht of deze aan de Sponsor of aan derden ter hand zijn gesteld, daarvoor kosten in rekening zijn gebracht of na de verkoop nog verbeteringen zijn aangebracht al dan niet op aanvraag van Sponsor.
- Sponsor mag voornoemde niet geheel of gedeeltelijk kopiëren en niet aan derden tonen, aan derden ter hand stellen of op andere wijze worden bekendgemaakt, noch door de Sponsor worden gebruikt of ter beschikking worden gesteld anders dan voor het doel, waarvoor deze aan de Sponsor zijn verstrekt.
- Sponsor staat ervoor in, dat geen gegevens van de Stichting, anders dan met diens voorafgaande uitdrukkelijke toestemming, worden gebruikt, gekopieerd, aan derden getoond of bekendgemaakt.
Artikel 11 Annulering
- Als een Sponsor die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf, nadat een overeenkomst tot stand is gekomen, deze wenst te annuleren, wordt de volledige sponsorprijs (exclusief BTW) als annuleringskosten in rekening gebracht.
Artikel 12 Vooruitbetaling zekerheidstelling
- Stichting is te allen tijde gerechtigd vooruitbetaling of zekerheidsstelling te verlangen, alvorens tot de verrichting van haar prestatie over te gaan respectievelijk met de verrichting door te gaan. Indien Sponsor met de verlangde vooruitbetaling of zekerheidstelling in gebreke blijft, vervalt de op Stichting rustende plicht uit de overeenkomst, onverminderd het recht van Stichting op vergoeding van schade, kosten en interesten door Sponsor.
Artikel 13 Geheimhouding en privacy
- Iedere partij verplicht zich tot geheimhouding jegens derden ten aanzien van alle vertrouwelijke informatie en gegevens afkomstig van dan wel betrekking hebbend op de andere partij, voor zover deze informatie en gegevens in het kader van de offerte of opdracht aan eerstgenoemde partij bekend zijn geworden.
- Stichting heeft het recht om in publicaties en interviews e.d. bekendheid te geven aan het bestaan van de tussen Stichting en Sponsor gesloten overeenkomst(en).
- Partijen verplichten zich over en weer in overeenstemming met de wetgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens te handelen. Partijen handelen in overeenstemming met de Beleidsregels meldplicht datalekken van de Autoriteit Persoonsgegevens, de AVG en de Uitvoeringwet AVG.
- Stichting is niet aansprakelijk voor boetes of claims als Sponsor de verplichtingen op grond van de weten regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens niet nakomt.
Artikel 14 Reclamaties
- Reclamaties met betrekking tot de verrichte werkzaamheden en/of het factuurbedrag dienen binnen 6 dagen na de verzenddatum van de stukken of informatie, waarover Sponsor reclameert, dan wel binnen 6 dagen na de ontdekking van het gebrek, indien Sponsor aantoont dat hij het gebrek redelijkerwijs niet eerder kon ontdekken, aan Stichting te worden kenbaar gemaakt, zulks op straffe van verval van het recht om te reclameren.
- Reclamaties als in het eerste lid bedoeld, schorten de betalingsverplichting van Sponsor niet op.
- Indien de reclame niet tijdig wordt ingesteld, vervallen alle rechten van Sponsor in verband met de reclame.
Artikel 15 Aansprakelijkheid
- Indien een fout wordt gemaakt doordat de Sponsor Stichting onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, is Stichting voor de daardoor ontstane schade niet aansprakelijk. Sponsor vrijwaart Stichting voor vorderingen van derden wegens schade die veroorzaakt is doordat de Sponsor aan Stichting onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, tenzij Sponsor aantoont dat de schade geen verband houdt met verwijtbaar handelen of nalaten zijnerzijds danwel veroorzaakt is door opzet of grove schuld van Stichting.
- Stichting is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade. Zij is nooit aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen, maar niet limitatief: bedrijfsschade, productieverlies, omzet- en/of winstderving, waardevermindering van producten, gemiste besparingen, imagoschade en schade door bedrijfsstagnatie.
- De aansprakelijkheid voor directe schade van Stichting wegens toerekenbare tekortkoming in de nakoming van een overeenkomst ontstaat slechts indien Sponsor Stichting onverwijld en deugdelijk schriftelijk in gebreke stelt, stellende daarbij een redelijke termijn ter zuivering van tekortkoming en Stichting ook na die termijn toerekenbaar in de nakoming van zijn verplichtingen tekort blijft schieten. De ingebrekestelling dient een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming te bevatten, zodat Stichting in staat is adequaat te reageren.
- Indien de Sponsor aantoont dat hij/zij schade heeft geleden door een fout van Stichting die bij zorgvuldig handelen zou zijn vermeden, is aansprakelijkheid te allen tijde beperkt tot het bedrag dat de verzekeraar van Stichting in voorkomend geval uitkeert, te verhogen met het bedrag van het eigen risico van Stichting. In het geval de verzekering niets uitkeert, maar de aansprakelijkheid van Stichting wel vast is komen te staan, is de aansprakelijkheid te allen tijde beperkt tot een bedrag van € 1.000 per aanspraak en/of € 2.000 per kalenderjaar.
- Stichting is niet aansprakelijk voor schade aan goederen van derden die Stichting ter bewerking of bewaring heeft.
- De beperking van aansprakelijkheid heeft geen toepassing indien sprake is van opzet en/of bewuste roekeloosheid.
Artikel 16 Overmacht
- Partijen zijn niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, indien zij daartoe gehinderd worden als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan grove schuld of opzet aan de zijde van de partij die zich daarop beroept, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor hun rekening komt
- Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Stichting geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor Stichting niet in staat is zijn verplichtingen na te komen. Werkstakingen in het bedrijf van Stichting, vorst en ziekte en directe en indirecte gevolgen van een pandemie en/of epidemie, oorlog, natuurramp worden daaronder begrepen.
- Partijen kunnen gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden, is ieder der partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
- Voor zoveel Stichting ten tijde van het intreden van overmacht inmiddels gedeeltelijk zijn verplichtingen uit de overeenkomst is nagekomen of deze zal kunnen nakomen en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is Stichting gerechtigd om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte separaat te factureren. Wederpartij is gehouden deze factuur te voldoen als ware het een afzonderlijk overeenkomst.
Artikel 17 Vervaltermijn
- Voor zover in deze algemene voorwaarden niet anders is bepaald, vervallen vorderingsrechten en andere bevoegdheden van Sponsor uit welke hoofde ook jegens Stichting in verband met het verrichten van werkzaamheden door Stichting in ieder geval na één jaar na het moment waarop Sponsor bekend werd of redelijkerwijs bekend kon zijn met het bestaan van deze rechten en bevoegdheden.
Artikel 18 Karakter van de overeenkomst
- Alle diensten, zaken en/ of verplichtingen van Stichting hebben te allen tijde de vorm van een inspanningsverplichting. Stichting staat er expliciet niet voor in dat Sponsor daadwerkelijk meer naamsbekendheid krijgt.
Artikel 19 Voorbehoud sponsordiensten
- Sponsor verklaart ervan op de hoogte te zijn dat het mogelijk is dat het project (te weten: het bewerkstelligen van een pumptrack, freerunning parkours, calisthenicspark en slacklines) geen doorgang vindt, door het niet verleend krijgen van een vergunning, overmacht, onvoorziene omstandigheden of welke oorzaak dan ook.
- Indien het project geen doorgang vindt, zal Sponsor het sponsorbedrag geretourneerd krijgen.
- Stichting streeft ernaar om uiterlijk op 31 oktober 2024 duidelijkheid te kunnen geven over de definitieve doorgang van het project. Indien het voor Stichting op voornoemde datum niet mogelijk is om duidelijkheid te geven, treedt Stichting in overleg met de Sponsor.
- Stichting kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gehouden in geval het project geen doorgang vindt. Sponsor vrijwaart Stichting dan ook voor eventuele schade voor het niet kunnen nakomen van de sponsorovereenkomst.
Artikel 20 Toepasselijk recht; bevoegde rechter
- Op deze voorwaarden en de overeenkomst waar deze op van toepassing zijn, dan wel de overeenkomsten die daaruit voortvloeien, is Nederlands recht van toepassing.
- Geschillen tussen Stichting en de Sponsor, zullen worden voorgelegd aan de Rechtbank Overijssel.
Oldenzaal, 21 december 2023